2012.08.14.
08:11

Írta: Zsánklód Trisé

Forex - EUR/USD elemzés 2012. 08. 14.

Ahogyan azt a tegnapi posztunkban is írtuk, a mai napon komoly hírek várhatók - volatilitás szempontjából legalábbis mindenféleképpen. Az árfolyam további mozgása nagyban függ ezektől az eseményektől, jelenleg ugyanis senki - sem a medve, sem pedig a bika - nem tudta teljesen irányítása alá vonni a piacot. 

Tegnap napközben megnyílt long swing pozíciónk is, mellyel a szokásosnál jóval óvatosabban fogunk bánni. Elsődleges várakozásunk a mai napra (természetesen ez nagyban függ a napvilágot látó hírektől) további emelkedés (1.2440, előző heti csúcs), de nem tartjuk kizártnak 1.25 megérintését sem. 

Az elmúlt napok/hetek derűsebb befektetői hangulata nagyban kedvezett a kockázatos eszközöknek, az EURUSD is határozott ugrásokkal távolodott a lélektani 1.2-es szinttől. Mint ahogy arról már írtam korábban, fundamentálisan nem változott az Eurozónában semmi (a világgazdaság helyzete pedig csak rosszabb lett), ezért hosszabb távon továbbra is esést várunk. 

Saját szubjektív különvéleményem szerint nagy esély van arra, hogy ez az esés a mai napon kezdődjön, kiváltképp ha a Németországból érkező hírek kiábrándítják a piacokat. Lefelé menet 1.2240 az első nagyobb támasz, ennek elestével út nyílhat 1.2130, majd 1.2040 felé. A shortpozíciók közelmúltbeli csökkenése és az általános gazdasági helyzet ez utóbbi lehetőséget teszi valószínűbbé.

08141.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://buyorsell.blog.hu/api/trackback/id/tr504711307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása