2012.08.26.
09:24

Írta: Zsánklód Trisé

Forex - EUR/USD 34. heti jelentés / elemzés

Kiemelkedő eredménnyel zártuk az előző hetet: az EURUSD páron több mint 330 pipet zsákoltunk. 

Fundamentálisan - kissé közhelyes már, de - még mindig nem változott semmi. Az európai gazdaságok komoly nehézségekkel küzdenek és megoldás hiányában az adósságválság is csak egyre mélyül. Az euró erősödött ugyan az utóbbi napokban, a hetet mégis rövidtávú csúcson zárták a periféria kötvényhozamai - ebből arra következtetünk, hogy a pár mozgása sokkal inkább pozícióharcnak, mintsem valós trend kezdetének tekinthető. 

Az FOMC percek után a dollár gyengülése volt megfigyelhető, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy a Fed ismét meglengette a további gazdasági stimulus (értsd: pénznyomtatás) lehetőségét, amitől a tőzsdék azonnal szárnyra kaptak. Jelen gazdasági helyzet mellett továbbra sem tartom valószínűnek további QE bejelentését a szeptemberi ülésen (természetesen ez nagyban függ az addig érkező adatoktól).

Technikailag hosszabb távon továbbra is esésre számítunk, de daytrade szintjén már bátrabban veszünk fel long pozíciókat is. Nagyon szépen tartja az árat az általunk is hetek óta követett csatorna, melynek immár a felső felében állunk:

0826.jpg

H4

Megfelelő óvatossággal kezelve a csatorna 'szélei' remek beszállási lehetőségeket adhatnak, a kitörés pedig akár 2-300 pipet is jelenthet. 

Nincs tehát egyértelmű trend, az utóbbi napok mozgását - én személy szerint - csak korrekciónak tekintem. 

0827.jpg

'Napos' chart

Nem szeretnék előzetes jóslatokba bocsátkozni (arra vannak sokan mások - aki nem érti az ír róla alapon), szorosan követjük az árfolyam mozgását és a helyzet alakulásáról a szignál előfizetői azonnal értesülni fognak.

Egy kis más.
A közelmúltban komoly dolgok történtek házunk táján. Szinte késznek tekinthető saját honlapunk, ahol megtalálhatóak az - egyelőre még - ide ír bejegyzéseink. A funkciók bővítése folyamatosan történik.
A legnagyobb megdöbbenéssel fogadtuk azt a rengeteg ajánlatot és felkérést amit a közelmúltban kaptunk. Kezdetben viszonylag kis rétegnek szánt, többnyire közvetlen hangvételű cikkeinket remekül fogadta a tréderek közössége, valamint a professzionális szereplők köre. A jövőben igyekszünk még igényesebb cikkeket és még teljesebb tartalmat nyújtani olvasóink számára!

Ui.: továbbra is keressetek minket bátran az elérhetőségeinken. Igyekszünk minden kérdésre a lehető legteljesebben választ adni.

A nagy forgalomra és érdeklődésre való tekintettel saját oldalunkon folytatjuk a blogolást. Kérjük olvasóinkat hogy az alábbi képre kattintva látogassanak el sok új funkcióval kibővített honlapunkra!

logopsd220szeles.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://buyorsell.blog.hu/api/trackback/id/tr744732313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása